Produkter

BETONGSKRUV ECS-C FÖRSÄNKT BLANKFÖRZINKAD

Ord. pris
Ord. pris
Produktinformation
ESSVE Betongskruv ECS är en prisvärd betongskruv för enklare applikationer där montaget inte kräver t.ex. ETA godkännande.

Genomhärdad skruv som dras direkt i ett borrat hål, utan plugg. Den har en s.k. "hi-low"-gänga som ger goda lastvärden samt underlättar monteringen. Blankförzinkad ytbehandling är lämpligt för inomhusmontage i korrosivitetsklass C1. Enligt ISO 9223 kännetecknas korrosivitetsklass C1 av inomhusmiljöer med uppvärmda utrymmen, låg luftfuktighet och obetydlig mängd föroreningar t.ex. kontor, affärer, skolor, hotell.

Vid montering rekommenderas slagskruvdragare. Se monteringsanvisning.

Betongskruven kräver inte ett förspänningsmoment för att säkerställa infästningen, vilket innebär att då skruven nått underlaget skall all åtdragning undvikas. Det slutliga åtdragningsmomentet som anbringas ska inte vara större än vad som krävs för att hålla det som ska fixeras på plats. Åtdragningsmoment som anges är det maximala åtdragningsmomentet, ej att förväxla med andra produkter som kräver ett förspänningsmoment (t.ex. expander).

Betongskruv ECS är genomhärdad och därmed känslig för sned iskruvning. Borrhålet skall vara 90 grader mot underlaget.

Betongskruv ECS har inget krav på renblåsning av borrhål innan montage, men borrhålet måste vara djupt nog att betongskruven når rätt sättdjup trots eventuellt borrdamm som återstår i hålet.
Antal (st/frp) 100
Bits-/hylstyp TX30
Borrdiameter (mm) 6
Borrdjup (mm) 45 | 45/60
Diameter (mm) 7,5
Diameter huvud (mm) 12
Gängtyp Helgängad
Huvudform Försänkt
Huvudmaterial Stål
Korrosivitetsklass C1
Längd (mm) 42 | 72 | 92
Material Stål
Material att fästa i Betong/Håldäckselement/Natursten
Max materialtjocklek (mm) 7 | 37/22 | 57/52
Miljökodning Inomhus
Typ Betongskruv
Ytbehandling Blankförzinkad
Information saknas
Information saknas